keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Huolestuttava

http://yle.fi/uutiset/abortit_ja_taudit_kuriin_ilmaisilla_kondomeilla_ja_e-pillereilla/6954911
Tämä uutinen asuinalueeltani on huolestuttava.

Itse kannatan, että ehkäisyvälineitten on oltava edullisia. Oikeastaan mille tahansa ikäryhmälle, mutta erityisestinuorille ja muutoin vähäntienaaville.
Mutta se ei riitä, että tarjolla on niitä halpoja, jopa ilmaisia ehkäisyvälineitä. Asenteissakin on parannettavaa. Samoin valistuksessa ja kasvatuksessa. Tuttavapiiriini kuuluu yksi erittäin harras uskovainen nainen, vähän minua vanhempi. Hänen kasvatusoppeihin kuuluu tiukasti mm. tällaisia asioita:
1. Esiaviollinen ja avioliiton ulkopuolinen seksi on syntiä. Seksiähän ei muut harrasta kuin avioliitossa olevat. Erityisesti itsetyydytys on syntistä ja likaista ja mädättää ihmisen.
2. Seksi on tarkoitettu vain lasten hankkimista varten ja miehen tarpeiden tyydyttämiseksi. Kaikenlainen ehkäisy on syntistä. Lapset on Jumalan lahja.
3. Sairastuminen on Jumalan rangaistus tehdystä synnistä. Lääketiede voi auttaa parantumaan nopeammin, mutta vain syntien anteeksi saaminen puhdistaa.

Joten on aikalailla tehtävää asenteiden ja kasvatustapojen muokkaamisessa. Erityisessä näillä alueilla, joissa "sattuu" asumaan erään tietyn uskonlahkon vakaita kannattajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!