lauantai 19. huhtikuuta 2014

Avautumista part XX.XX

Olen väärä henkilö moralisoimaan tästä aiheesta, mutta keuhkoampa asiasta lämpimäkseni edes hetken. Alkoi nimittäin kiukuttamaan pettäminen. Siis parisuhteessa/avio-/avoliitossa olevat ihmiset pettävät puolisioansa. Tai etsivät aktiivisesti itselleen seksiseuraa. Tässä purkauksessa pettäminen ja seksin harrastaminen jonkun muun kuin kumppanin tai puolisonsa kanssa on sama asia. Eikä tämä purkaus koske heitä, jotka ovat avoimessa- tai seksisuhteessa olevia, koska heillä on jo vähän toisenlaiset sopimukset ja säännöt kuin muissa parisuhteissa.

Viime aikoina on lisääntynyt reilusti epäsuorat ja suorat ehdotukset seksin harrastamiseen, niin livenä, puhelimessa kuin netissäkin. Ja useimmat ehdotukset tulevat varatuilta miehiltä. Osa kertoo suoraan olevansa varattuja (rehellisyys on plussaa ja lisää jonkin verran luottamusta), osa ei kerro parisuhdestatustaan ja osa väittää olevansa sinkkuja (osa on valehdellut, koska esim. facebookissa on parisuhdestatuksessa mm. kihloissa, naimisissa; joten vähentää reilusti luottamusta). Mikä ihme saa ihmisen hakeutumaan jonkun toisen kanssa samoihin vällyihin? 
Jos suhde ei toimi joltain osin, niin pitäisikö miettiä, että voiko jossain asiassa tulla vastaan, kannattaako jatkaa suhdetta vai pystyisikö keskustelemaan asiasta, että vieraissa vällyissä poikkeaminen olisikin mahdollista, jopa sallittua? Jokainenhan asiaa pohtii ja päättää asioista tahoillansa.

Itselläni on kokemuksia niin parisuhteista kuin avoimista ja ne ovat luonteeltaan ihan erilaisia. Parisuhteessa ei ole kuin yksi seksikumppani ja ajatuksissa ja toiveissa on yhteinen tulevaisuus. Suhteissa ollaan keskusteltu siitä mikä on pettämistä ja mikä ei. Mm. halaukset, pusut, flirttailu, katsominen ja tanssiminen olivat sallittujen listalla; pettämiseksi luokiteltiin useimmissa tapauksissa seksin harrastaminen. Enkä ole koskaan ole ymmärtänyt sitä, että flirttailu halaukset ja pusut ovat miehelle sallittuja, mutta mulle ei ole. Sellaiset suhteet ovatkin päättyneet melko nopeasti, joissa on erisäännöt molemmille osapuolille. Halauksissa ja poskipusuissa ei ole mitään seksuaalista, vaan ne ovat kohteliaisuudesta, ystävyydestä annettuja. Enkä ole aina oikein ymmärtänyt, että miksi toisen ystävien/kavereiden pitäisi olla myös minun ystäviä/kavereita. Mulle henkilökohtaisesti on tärkeää, että on myös niitä omia ystäviä/kavereita. Onhan se luonnollista, ettei kaikista ihmisistä tykkää, eikä heistä luonnostaan kaveriksi. En ole koskaan ymmärtänyt miksi toisen elämää tai tekemisiä pitäisi rajoittaa. Jos ei kykene olla pettämättä tai luottamatta siihen, että tulee takaisin, niin on syytä miettiä omaa ajatusmaailmaa, käyttäytymsístä tai onko se suhde muutoin oikealla tolalla.

Itse olen tällä hetkellä suhteessa. En ole ihan varma, että seurustellaanko, mutta sellaista mukavaa sutinaa ja viihdyn tämän miehen seurassa hyvin. Mulle riittää, joten en etsi seksiseuraa, eikä kannata tyrkyttääkään. Ei ole tarvetta pyörittää useampaa miestä suhderingissä, yksi riittää vallan mainiosti. Ja vaikka olisinkin sinkku, niin en innostu ja syty varatuista miehistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!