tiistai 18. kesäkuuta 2013

Baaritiskillä

Satuimpahan pitkästä aikaan käymään kantakapakassani. Meitä on reilun tusinan verran (vain kaksi naista), meitä jotka saattavat joskus poiketa keskellä kirkasta päivää oluella ja samalla yleensä luetaan päivän lehdet. Yleensä notkutaan baaritiskillä henkilökunnan kanssa jutellen. Tai 'huonommassa' lykyssä meillä on pari vakiopöytää, joissa meillä on tapana istuskella. Tiistaisin sattuu olemaan tietovisa ja useimmat meistä osallistuu jollain (tai useammalla) kokoonpanolla kisaan. Sehän on pelkkää iloa ja hupia, leikkimielistä kisailua. Mutta aina meillä on kunnon jälkipelit visailusta. Mutta joo.... eihän minun pitänyt kantakapakkani tietovisasta kirjoittaa.

Satuimpahan taas pitkästä aikaan poikkeamaan töitten jälkeen 'ketutskaljalla'. Jäi muutaman naamatutun kaverin kanssa juttelemaan baaritiskille. Melko perisuomalaiseen tapaan minun ja'vieressä' istuneen miehen väliin jäi pari tyhjää baarijakkaraa. Mutta sehän ei keskustelua haitannut ja häirinnyt. Sitten baariin saapui rehvaaseen tyyliin kaksi noin 45-50 -vuotiasta miestä. Toinen syöksyi vessaan ja toinen jäi tilaamaan juotavaa. Tämä joka jäi baaritiskille lähestyi minua ja kysyi: "Mitäs nainen tekee yksin täällä?" Vastasin: "Oluella. Ja en ole yksin," vinkaten kavereitani kohti. Mies katsoi aika vihjalevaan sävyyn, mutta oluen saatuaan käännähti pöytää kohti.
Jonkun ajan kuluttua, kun kaverukset istuivat nokat vastaikkain, olin menossa vessaan. Vessaan on ainut reitti kulkee juurin heidän ohitse. Mies, joka oli jututtanut minua, istui selkä minua kohti, joten hän ei nähnyt, kun lähdin liikkeelle. Olin vajaan metrin päässä, kun mies sanoi kaveqrilleen: "Tuolle baaritiskillä olevalle huoralle ei seura kelvannu." En voinut pitää suutani kiinni: "Tälle pihtarille ei tollenan mies edes prinssinakin mittasena kelpaa." Sanoin sen verran äänekkäästi, että baaritiskillä olleet varmasti kuulivat.
Vessasta tullesani takasin miehet olivat lähreneet. Ja kuulemma aikamoisella kiireellä. Oli oluetkin jääneet juomatta. Kerroin baaritiskillä olleille mitä mies oli sanonut. Siinä tulikin sitten juttua, että joskus kolmisenkymmentä vuotta sitten oli käsitys, että baaritiskillä notkuvat naiset olivat helppoja 'saaliita', jos seksiseuraa mies halusi. Ja näköjään joillakin on edelleen sellainen käsitys, että nainen baaritiskillä on tyrkky ja/tai seksinpuutteessa. En itse ole törmännyt tuollaiseen asenteeseen ja käyttäytymiseen. Tai jos joku mies onkin tullut iskuyritystä tekemään, niin en sellaiseen käyttäytymiseen ole kiinnittänyt mitään huomiota. Yksi miehistä kylläkin yritti selittää enemmäkin asiaa niinpäin, että joillakin on enemmän se käsitys, että naisen paikka on kotona, eikä istuskella baarissa. Etenkin, jos nainen sattuu olemaan reilusti yli kolmikymppinen.

Tämän pienen pettymyksen jälkeen tulen istumaan baarissa baaritiskin ääressä, jos mieleni tekee. Ja jos kohdalle sattuu, niin.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!