keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kaupassa

Mulla on juhannuksena neljä päivää vapaata. Joten tässä on tullut käytyä sen verran kaupassa, ettei muutamaan päivään tarvi kauppaan lähteä. On tullut ostettua kaikkea tarpeellista; syötävää, juotavaa, grilliin hiiliä yms. pientä.
Oli sitten vielä yksi ostos tekemättä. Suunnittelinkin, että käyn lähikaupasta ostamassa laatikollisen olutta. Kun en sitä viitsinyt pyörän tarakalla kuljettaa, kun oli pyörän päällä noita muita ostoksia jo niin paljon.
Kaupassa törmäsin sitten tähän "sankariin", joka yhden tapaamisen jälkeen ilmoitti sisaruksilleen ja kavereilleen, että hän seurustelee minun kanssa. Hän oli edelleen yhtä epäsiistin oloinen kuin kahdella edellisellä kerralla.
Mietin, että olenko ostanut kaikkea tarpeellista riittävästi juhannusta varten ja pyörin sitten melko verkkaseen tahtiin hyllyjen välissä. Ressukka käveli sitten hyllyrivistön päässä edestakaisin ja aina kuikuillen, että missä hyllyvälissä olin (tähän oli kiinnittänyt myös kaupan henkilökunta ja kertoi asiasta myöhemmässä vaiheessa).
En löytänyt mitään muuta ostettavaa kuin paketin nenäliinoja ja olutsalkun. Kassalle päästyäni Ressukka oli jo pakkaamassa ostoksiaan muovipussiin. Nähtyään kassahihnalle nostetut ostokset, kaveri jupisi puoliääneen: "tuollasta juoppoa ei kukkaan huoli."
Maksamassa ollut vanhempi rouva ja myyjä kuulivat Ressukan jupinan. Kumpikin katsahti kaveria pahasti, mutta samantien myös minua. Mummeli tokas: "Jos nuorella miehellä ei ole käyttäytymistapoja, niin ei kannata tulla ihmisten ilmoille."  Ressukan ilme oli kyllä näkemisen arvoinen. Oli aikamoisen tyrmistyneen oloinen, kun joku sanoi asian suoraan, ilman sarvia ja hampaita. Ressukan poistuttua kaupasta, sanoin myyjälle ja mummelille, että olen kaksi kertaa aikasemmin tavannut kaverin ja toisella kerralla hän kertoi siskolleen, että mukamas seurustelen hänen kanssaan. Mummeli tokas ääneen: "Näköjään löytyy outoja ihmisiä, joilla ei käytöksessään ole järjen hiventäkään. Eikä mielessä."
Mummelin poistumisen jälkeen myyjä kertoi, että henkilökunnalle on jäänyt sellainen kuva, ettei kaverilla ole kaikki muumit laaksossa. On kuulemma jäänyt tuijottamaan ostosten maksamisen yhteydessä myyjää silmiin. Seuraava asiakas oli sanonut melko kovaan ääneen, että kaverin olisi syytä poistua, jotta muillakin olisi mahdollisuus käyttää kaupan palveluja.
Virkavalta tietää kaverin käyttäytymisestä, mutta toistaiseksi ei voi asiaan puuttua, kun kaveri ei ole kehenkään käynyt käsiksi, henkisesti eikä fyysisesti käynyt käsiksi, ahdistellut ketään. Sanallista harkkaa kuulemma on ollut muutamien asiakkaitten kanssa. Tuollanen käytös ei välttämättä ole pelottavaa, mutta varuillaan saa olla, kun ei todellakaan voi loogisesti odottaa miten ihminen käyttätyy.
Että näin loistavasti tällä kertaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos!